Oplossing verbod op tijdelijk huurcontract

Verbod op tijdelijk huurcontract

Het aangenomen wetsvoorstel wet vaste huurcontracten zorgt er voor dat tijdelijke huurcontracten worden afgeschaft. Dit zorgt voor meer zekerheid bij huurders maar is nadelig voor verhuurders die een woning tijdelijk willen verhuren. Sinds 2015 zijn tijdelijke huurcontracten toegestaan. Dit zorgt er voor dat een contract automatisch afloopt na de afgesproken periode. Via een nieuwe initiatiefwet worden deze huurcontracten binnenkort afgeschaft. Vaste contracten worden dan weer de norm.

Vraag gratis een huurvoorstel aan

Nadelen van deze nieuwe wet

Beperkte flexibiliteit

Voor beleggers betekend dit dat het niet interessant is om woningen te kopen en te verhuren. Naast dat het rendement bij particuliere verhuur veel lager is, wordt het ook lastiger om een woning te verkopen wanneer er vaste huurders in zitten. Beleggers staan namelijk niet te springen om verhuurde woningen (zonder tijdelijk contract) aan te kopen. Het verhuren van een woning zonder tijdelijk contract is dus niet aan te raden!

Daarnaast verliezen verhuurders die hun woning slechts tijdelijk willen verhuren, bijvoorbeeld vanwege een tijdelijke verhuizing, werkopdracht in het buitenland of andere persoonlijke redenen, de flexibiliteit om hun woning voor een beperkte periode beschikbaar te stellen. Dit kan hen dwingen om hun woning langdurig leeg te laten staan, wat financiële verliezen met zich meebrengt.

Lastige terugkeer

Voor verhuurders die hun woning uiteindelijk weer zelf willen betrekken, kan het verbod op tijdelijke huurcontracten problemen opleveren. Een onbepaalde tijdscontract biedt de huurder een grotere zekerheid en bescherming, waardoor het lastiger en tijdrovender kan zijn voor de verhuurder om de woning weer vrij te krijgen. Dit kan resulteren in juridische procedures en hogere kosten om de woning terug te krijgen.

Beperkte investeringsmogelijkheden

Voor investeerders die woningen willen kopen met het oog op tijdelijke verhuur wordt de aantrekkelijkheid van dergelijke investeringen verminderd. Dit kan de dynamiek van de huurmarkt negatief beïnvloeden en de beschikbaarheid van gespecialiseerde huurwoningen beperken. Ook is het rendement bij particuliere verhuur veel lager dan wanneer u uw woning bij Huurrendement verhuurd!

De oplossing

Met de nieuwe wet die tijdelijke huurcontracten verbiedt, kan het vinden van een geschikte oplossing voor het tijdelijk verhuren van uw woning een uitdaging zijn. Gelukkig biedt Huurrendement een aantrekkelijk alternatief dat de nadelen van de nieuwe wetgeving omzeilt en verhuurders aanzienlijke voordelen biedt.

Voordelen van Verhuren aan Huurrendement

1. Hogere Huuropbrengst: Bij Huurrendement kunnen wij meer huur betalen dan wat u zou ontvangen bij particuliere verhuur. Dit komt doordat wij werken met een professioneel (B2B) model die particuliere verhuurders niet kunnen realiseren. Hierdoor ontvangt u een aantrekkelijker rendement op uw woning.

2. Vast maandinkomen: Uw inkomsten zijn niet afhankelijk van de bezetting van de woning. U ontvangt elke maand een vast bedrag zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de opbrengsten van uw woning, ongeacht of er huurders in zitten.

3. Mogelijkheid tot Tijdelijke Verhuur: Ondanks het verbod op tijdelijke huurcontracten kunnen wij nog steeds werken met flexibele verhuuropties. Dit betekent dat u uw woning tijdelijk kunt verhuren zonder de langdurige verplichtingen die reguliere huurcontracten met zich meebrengen. Dit biedt u de nodige flexibiliteit om uw woning terug te krijgen.

4. Volledig Beheer van de Woning: Wij nemen het volledige beheer van de woning over, waardoor u volledig ontzorgd wordt. Dit omvat alle aspecten van het verhuurproces, van het vinden van betrouwbare huurders tot het afhandelen van onderhoud en reparaties. U hoeft zich geen zorgen te maken over de dagelijkse verantwoordelijkheden van verhuur, want wij regelen alles voor u.

Bereken de Verhuurwaarde van Uw Woning

Wilt u weten hoeveel huurinkomsten u kunt genereren door uw woning aan ons te verhuren? Bereken hier de verhuurwaarde van uw woning en ontdek de voordelen van verhuur via Huurrendement. Met onze oplossing kunt u profiteren van hogere huuropbrengsten, behoudt u de flexibiliteit van tijdelijke verhuur en wordt u volledig ontzorgd in het beheer van uw woning.

Bereken de verhuurwaarde van mijn woning

Meer nieuws..

12 veranderingen om in de gaten te houden in 2024

12 veranderingen om in de gaten te houden in 2024

12 veranderingen om in de gaten te houden in 2024 Wat Vastgoedinvesteerders moeten weten Het jaar 2024 brengt enkele cruciale veranderingen en aandachtspunten voor vastgoedinvesteerders met zich mee. Als investeerder in vastgoed, inclusief vastgoedeigenaren en...

Even voorstellen: Maikel

Even voorstellen: Maikel

Mijn naam is Maikel, en ik ben nu al 2 jaar werkzaam bij Huurrendement. In november 2021 ben ik bij Huurrendement gestart als stagiair toen ik de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener volgde aan het ROC in Nijmegen. Ik heb deze opleiding afgerond in juni...

Even voorstellen: Rene

Even voorstellen: Rene

Mijn naam is Rene van Wissing ik woon samen met mijn vrouw en 2 dochters in het mooie Nijmegen. De afgelopen 20 jaar heb ik veel commerciële functies mogen bekleden, ook nu werk ik alweer ruim een jaar voor Huurrendement. Een veelzijdige job waar ik veel plezier in...

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.