Investering Vastgoed

Waar liggen de kansen in het vastgoed? 

Hotels
Veel beleggers/ investeerders zijn op zoek naar kansen in de vastgoedmarkt. De meeste denken hierbij aan woningen welke gebruikt worden voor eigen bewoning of juist de verhuur.
Investeren in hotels wordt steeds populairder, men investeert in 1 of meerdere appartementen of hotelkamers en men belegt op een normaal gezien op een redelijk veilige manier. Natuurlijk is het belangrijk om de juiste partij in te schakelen voor het exploiteren hiervan. Wil jij deze zelf gaan exploiteren, hou er dan rekening mee dat jouw inkomsten niet meer in BOX 3 vallen. Heb jij een hotel bestemming op je pand dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om hier extended stay studio’s voor de expat in te bouwen. Een goed voorbeeld hiervan is ‘the student hotel’’ ooit begonnen met 1 hotel in een oud kantoorpand in Amsterdam en nu actief in meerdere Europese steden.

 Zorgvastgoed
Tot 2040 zijn er 400.000 extra zorg/seniorenwoningen nodig in Nederland. Het aantal ouderen in Nederland groeit relatief harder dan de bevolking of het aantal huishoudens. De huidige voorraad zorgvastgoed en seniorenwoningen is ontoereikend en voor de beleggers/ondernemers schept dit kansen. Voornamelijk in de grotere steden merkt men dat er een enorm te kort is aan deze objecten. Waar rekening mee gehouden moet worden is dat deze doelgroep behoefte heeft aan zorg, de objecten zullen dus verbouwd moeten worden naar de behoefte van jouw doelgroep. Dit kunnen van luxe senioren residenties zijn tot begeleid wonen voor jongeren.

 Winkel/kantoor ruimtes
Interesse in bedrijfspanden zal er altijd zijn, ook hier zijn weer meerdere doelgroepen mogelijk.  Denk aan de reguliere bedrijfshallen voor de timmerman, loodgieter, meubelmakers, een stabiele markt waar door de vraag naar vaklui ook altijd werkplaatsen nodig zijn. Een andere interessante zijn kantoorruimtes, veel kantoorruimtes in Nederland zijn verouderd of voldoen niet meer aan de huidige eisen; glasvezel, flexplekken, flexibele ruimtes, daarnaast kan er met een moderne uitstraling het verschil worden gemaakt.

Logistieke vastgoed
Een andere leuke welke al jaren in de lift zit is het logistieke vastgoed.  Het veranderende koopgedrag van de Nederlandse consument heeft een gigantische impact op het logistieke en Retail landschap. Door het snel toenemend aandeel online aankopen krijgen winkels steeds minder mensen over de vloer; snelle, flexibele en duurzame bezorging van bestellingen is daarentegen belangrijker dan ooit. Deze ontwikkelingen vragen veel van het logistieke netwerk.

Recreatievastgoed
Buitenom de bovenstaande doelgroepen kennen we nog ‘’recreatievastgoed’’ zoals de naam het al zegt richt deze vorm van verhuren zich op de recreatiebranche.  Denk aan een chalet, een hotelkamer, een appartement op een vakantiepark, of een recreatiewoning. De rendementen kunnen zeer interessant zijn afhankelijk van de locatie, aantal personen, en natuurlijk de faciliteiten. Wil jij onderscheid maken dan plaats je een Sauna en een jacuzzi dan kan je begrijpen dat dit in een positieve zin effect heeft op jouw boekingspercentage. Let hierbij wel op dat je zelf geen werkzaamheden gaat uitvoeren, belastingtechnisch kan dit namelijk negatief uitpakken.

Woningen
Zoals de geschiedenis al heeft bewezen blijven woningen een goede investering. Ondanks economische fluctuaties is het over een lange termijn waardevast gebleken. Vandaag de dag is er een kleine marktcorrectie gaande, dit kunnen wij alleen maar toejuichen. Een woning kan ingezet worden voor de reguliere verhuur, maar ook voor de huisvesting van internationale medewerkers, tijdelijke vakantieverhuur, of short-stay. Let hier wel op dat de regel- en wetgeving per gemeente verschillen. Zo ontfermen wij ons over de huisvesting van de internationale medewerkers in de reguliere woningen. Dit doen wij met plezier! Rendement-technisch scoort deze vorm van verhuur toch bovengemiddeld ten opzichte van de reguliere verhuur. Hierin spelen wij een belangrijke schakel in het ontzorgen van de verhuurders en huurders.

Meer weten over welke kansen er in het vastgoed zijn?
Neem contact op met ons!

Meer nieuws..

Volledige Ontzorging

Volledige Ontzorging bij Huurrendement 🔑 Beste vastgoedeigenaren, Bij Huurrendement geloven we in totale gemoedsrust als het gaat om het beheer van jouw vastgoed. Daarom bieden we onze unieke service van volledige ontzorging aan, zodat jij je kunt richten op wat echt...

12 veranderingen om in de gaten te houden in 2024

12 veranderingen om in de gaten te houden in 2024

12 veranderingen om in de gaten te houden in 2024 Wat Vastgoedinvesteerders moeten weten Het jaar 2024 brengt enkele cruciale veranderingen en aandachtspunten voor vastgoedinvesteerders met zich mee. Als investeerder in vastgoed, inclusief vastgoedeigenaren en...

Even voorstellen: Maikel

Even voorstellen: Maikel

Mijn naam is Maikel, en ik ben nu al 2 jaar werkzaam bij Huurrendement. In november 2021 ben ik bij Huurrendement gestart als stagiair toen ik de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener volgde aan het ROC in Nijmegen. Ik heb deze opleiding afgerond in juni...

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.